Keurmerken

De webshop budgetboxspring.nl en de boxsprings en matrassen die wij verkopen mogen verschillende keurmerken dragen. Veilig betalen, kwaliteit, duurzaamheid en gezondheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Lees hieronder meer over de keurmerken waarvan onze online shop en onze producten het label mogen voeren.


  Stichting Webshop Keurmerk   

Onze online boxspring winkel voldoet aan de eisen die Stichting Webshop Keurmerk stelt. U kunt bij Budgetboxspring dus veilig en betrouwbaar online uw nieuwe boxspring kopen!

De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie en hét Thuiswinkel Webwinkelkeurmerk van thuiswinkels die hun producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden. Met meer dan 5000 aangesloten webwinkels in Nederland en bijna 6000 webshops wereldwijd is de Stichting het grootste erkende Keurmerk van Nederland.

Doordat wij dit keurmerk dragen weet u dat:

 • U veilig kunt betalen
 • U zeker weet bij welk bedrijf u winkelt
 • Uw privacy gewaarborgd is
 • Er sprake is van een onafhankelijke geschillenbemiddeling
 • De Keurmerk-code door een winkel moet worden nageleefd
 • U een afkoelingsperiode van 14 dagen heeft

Andere keurmerken

De Duitse topleverancier Breckle is de leverancier van onze boxsprings en matrassen. Zij ontwikkelen al 75 jaar bedden, boxsprings en matrassen. Die worden uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en een zo laag mogelijke belasting van gezondheid en milieu. We kunnen daarom met trots zeggen dat de boxsprings en matrassen van Budgetboxspring voldoen aan diverse keurmerken: het Duitse Der Blauer Engel, OEKO-TEX en TÜV. In het kort betekent dit dat u de beste kwaliteit krijgt voor een aantrekkelijke prijs want onze producten zijn getest op:

 • Belasting van het milieu
 • Schadelijke chemicaliën
 • Gebruik van milieuvriendelijke (oplosmiddelvrije) lijmen
 • Belasting van de gezondheid van zowel arbeiders als consumenten
 • Werkomgeving van arbeiders
 • Levensduur van het product

  Der Blaue Engel   

Der Blaue Engel is het officiële Duitse milieukeurmerk, vergelijkbaar met het Nederlandse Milieukeur. Het is het oudste keurmerk ter wereld dat de belasting van producten op het milieu controleert.

Als een product het keurmerk van Der Blaue Engel mag dragen is het op de belangrijkste milieuaspecten minder belastend voor het milieu dan soortgelijke producten. Ook voor consumenten geeft het keurmerk aan dat het product veilig te gebruiken is.


  OEKO-TEX  

De eisen die OEKO-TEX stelt zijn streng en worden net zo streng gecontroleerd. In het kort gaat het er bij OEKO-TEX om dat textiel zo min mogelijk schade oplevert aan zowel mensen als milieu.

OEKO-TEX let op chemicaliën en andere stoffen die gebruikt worden bij de ontwikkeling van textiel. Er wordt gekeken naar de gezondheid en het welzijn van de mensen die betrokken zijn bij het maken van de textielstoffen zowel als de consumenten die het product gebruiken.

Een keurmerk van OEKO-TEX garandeert dus een gezonde werkomgeving en een veilig gebruik van het product. Daarnaast bekijkt het keurmerk ook hoe lang het textiel meegaat en welke invloed wassen heeft op het milieu. Ook ziet u aan een keurmerk van OEKO-TEX dat een product is gecontroleerd op recyclebaarheid en de invloed op het milieu als het wordt weggegooid.


  TÜV 

TÜV is een onafhankelijke partij en beoordeelt vanuit die rol of aan de eisen van een keurmerk wordt voldaan. Aan een label van TÜV ziet u als consument dat een product veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit is. Daarnaast weet u door het TÜV-keurmerk dat u met een betrouwbare organisatie te maken heeft.