Kies het juiste bed

Bij Budgetboxspring kunt u kiezen uit verschillende boxspringbedden die u zelf kunt samenstellen. Om u een zo goed mogelijke keuze te laten maken voor uw boxspring en matras vertellen wij u graag waarop u moet letten bij het kopen van een bed. Want is een matras met bonellvering of pocketvering geschikt voor u? En wat is nu het verschil tussen koudschuim en traagschuim als het gaat om het topdekmatras?


Kenmerken van een boxspring

Een boxspring is een bedbodem gevuld met springveren met daarop een matras en meestal nog een topdekmatras of topper. Boxsprings worden over het algemeen veel gebruikt in hotels en steeds meer mensen slapen thuis op een boxspring vanwege het goede slaapcomfort en de luxueuze uitstraling van zo’n bed.

Verder kenmerkt een boxspring zich door de uitstekende luchtcirculatie. Tijdens het slapen verliezen we veel vocht. Door de verenstructuur met veel open ruimte wordt het vocht in een boxspringbed goed afgevoerd.


Onze boxsprings

De kwaliteit van de bedden op budgetboxspring.nl is hoogstaand. Onze leverancier is Breckle, een Duitse topfabrikant van boxsprings en matrassen. Door de gebruikte materialen en mooie afwerking hebben de boxspring ook nog eens een luxueuze uitstraling. U krijgt dus een mooi bed, maar welk bed biedt u ook voldoende ondersteuning zodat een goede nachtrust gegarandeerd is?


Boxen

U kiest voor boxen met bonellvering of pocketvering. Bonellveren zijn aan beide uiteinden breder, waardoor ze de vorm van een zandloper hebben. Daardoor geven ze meer tegendruk naarmate de belasting hoger wordt. De veren zijn onderling met staaldraad verweven.

Bij pocketvering zitten de veren per stuk verpakt in een hoesje. Daardoor raken ze elkaar niet, waardoor ze minder voelbaar zijn. Pocketveren voelen steviger aan dan bonellveren, omdat ze niet ‘wiegen’, zoals bonellveren dat wel doen. Mensen die een waterbed hebben gehad zal dat over het algemeen aanspreken.


Elektrische en vlakke boxsprings

Boxspringbedden zijn er in niet-verstelbare (vlakke) en elektrisch verstelbare varianten. Bonellvering is voor de elektrische bedden echter niet geschikt. Denkt u bij de aanschaf van zo’n bed ook aan de topper. U kunt het beste kiezen voor een splittopper, waarvan beide zijden afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Zo kan de één slapen terwijl de ander rechtop zit om te lezen of televisie te kijken. 


Matrassen

Op de boxen ligt meestal een matras met bonellvering of pocketvering. Of u gebaat bent bij een pocketveringmatras of bonellveringmatras ligt aan uw wensen, gewicht en slaaphouding. Het matras moet zich aan uw lichaam aanpassen voor een optimale ondersteuning. Dit wordt conformiteit genoemd.


Conformiteit

Een goede conformiteit zorgt voor een natuurlijke houding van de wervelkolom. Gewicht, lichaamshouding en uw slaaphouding zijn daarbij bepalend. Bent u licht, dan zakt u minder ver weg in een matras. En slaapt u op uw zij, dan zijn uw schouders en heupen belangrijke drukpunten die minder tegendruk nodig hebben. Het is belangrijk om daarop de keuze voor uw matras aan te passen.


Bonellvering

Een matras met bonellvering heeft een kern van slagveren. Zoals we al aangaven hebben deze veren de vorm van een zandloper (conisch), waardoor de weerstand toeneemt als de druk op de veren hoger wordt. Een bonellveringmatras is zeer geschikt in combinatie met een boxspring. Zo’n matras kan ook op een spiraalbodem of lattenbodem - met voldoende latten - geplaatst worden. Een matras met bonellvering is niet geschikt voor een verstelbare bedbodem. Bonellveringmatrassen ventileren zeer goed en kennen doorgaans een lange levensduur.


Pocketvering

Een pocketveringmatras voelt steviger aan dan een matras met een bonellvering. Bij pocketvering zitten de veren per stuk verpakt in een hoesje waardoor dat de veren elkaar niet raken. Daardoor voelt u ze minder goed als u op het matras ligt.

Matrassen met pocketvering hebben vaak verschillende comfortzones die zorgen voor de juiste ondersteuning op drukgebieden zoals heupen en schouders. Omdraaien in uw slaap zal op een matras met pocketvering makkelijker gaan dan een bonellveringmatras doordat u minder ver wegzakt in pocketvering dan bonellvering.


Onze matrassen en hun keurmerken

Matrassen die in Europa geproduceerd én gecertificeerd zijn, zijn gegarandeerd veilig, vrij van schadelijke stoffen en niet door kinderhanden gemaakt. Daarom verkopen wij enkel matrassen van Europees fabricaat met de keurmerken Öko Tex en Blaue Engel.


Topdekmatras/topper

Bij Budgetboxspring krijgt u standaard een topdekmatras of een topper bij uw boxspringbed. Een topper is een dun matras, opgebouwd uit een kern en een tijk. Een goede tijk draagt bij aan het comfort, de klimaateigenschappen en de hygiëne van een bed. De toppers bij Budgetboxspring zijn voorzien van anti-allergisch dubbeldoek.

De kern van een topdekmatras is vaak gemaakt van koudschuim of traagschuim. Dat zorgt voor extra slaapcomfort terwijl u toch optimale ondersteuning krijgt van uw matras. Bovendien zorgt een topdekmatras voor en een verlengde levensduur van uw matras.


Koudschuim

Koudschuim matrassen kenmerken zich door en goede luchtdoorlaatbaarheid en bieden een hoge vormvastheid. Heeft u een verstelbare bedbodem, dan is een koudschuim matras geschikt voor uw bed. De conformiteit van een koudschuimmatras is hoog, wat betekent dat uw lichaam een goede ondersteuning krijgt op precies de goede punten.


Traagschuim

De manier waarop dit schuim zich aanpast aan uw lichaam en drukpunten vermindert is uniek. Maar traagschuim is te zacht om voldoende ondersteuning te bieden. Traagschuim werkt daarom het beste als het op een onderlaag van koudschuim of pocketvering ligt. 


Er zijn geen producten in deze categorie.